Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών στην Αθήνα


Ξενώνας γυναικών θυμάτων βίας ανοίγει στην Αθήνα από 1η Γενάρη

Στα πλαίσια ημερίδας για την «Ενδοοικογενειακή βία», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αλληλεγγύης & Υγείας του δήμου Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι από την Πρωτοχρονιά του 2013 θα λειτουργεί Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών που έπεσαν θύματα βίας. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται δύο χρόνια μετά την αναστολή λειτουργίας του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου.

«Ο δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος, μέσα από τις Συμπληγάδες της κρίσης και της συνεπακόλουθης σταθερής μείωσης των διαθέσιμων πόρων, να κάνει πράξη τις πρωτοβουλίες του για ενεργητική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, καθώς η οικονομική κρίση παράγει μαζικά ανέχεια, εντείνει τις διακρίσεις, και διευρύνει το τόξο της βίας» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης στην εκδήλωσε και πρόσθεσε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει, ήδη, εντάξει την ισότητα των φύλων στις πολιτικές του κι έχει αναβαθμίσει τη λειτουργία του Γραφείου Ισότητας, συστήνοντας μια νέα υπηρεσιακή μονάδα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων.

Ο ξενώνας που θα ανοίξει από 1η Γενάρη, θα μπορεί να στεγάσει τουλάχιστον 20 γυναίκες, θύματα βίας, μαζί με τα παιδιά τους και θα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας Ξενώνων Φιλοξενίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στον χώρο θα προσφέρεται επίσης ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...