Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις στην Πάτρα από τους «Γιατρούς του Κόσμου»


Κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας σήμερα και αύριο στην Πάτρα για δωρεάν εξετάσεις  Σήμερα βρίσκεται στα Ζαρουχλέικα και αύριο Παρασκευή το πρωί θα είναι στην πλατεία Γεωργίου
Στην Πάτρα θα βρεθεί αύριο Παρασκευή κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου», Ελλάδος για να παράσχει τη δυνατότητα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε πολίτες που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, ηλικιωμένοι, κ.α.

Αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η κινητή μονάδα εξέτασης θα βρίσκεται μετά τις 10 το πρωί στο κέντρο της Πάτρας, την πλατεία Γεωργίου.

Οι πολίτες της Πάτρας θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση και εξέταση μαστού καθώς και για εξετάσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας όπως μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης, πίεσης. Η πρωτοβουλία αυτή των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Coca Cola 3Ε με σκοπό να βοηθήσει τον απλό κόσμο που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχει τη δυνατότητα να πάει να κάνει απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που σώζουν ζωές όπως π.χ. το τεστ Παπανικολάου.

Στο μεταξύ συμπληρώνεται ένας χρόνος  από την έναρξη του προγράμματος δωρεάν εμβολιασμού του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο Πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στο Πέραμα, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του οποίου έχουν εμβολιαστεί περίπου 1.000 παιδιά.

Κλιμάκιο εκπροσώπων του παιδιατρικού νοσοκομείου του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, παρέδωσε σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, την 4η και τελευταία για το 2012 δόση εμβολίων που περιλαμβάνει 300 βασικά εμβόλια 8 διαφορετικών κατηγοριών, τα οποία καλύπτουν τα εξής νοσήματα, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, αιμόφιλλο, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ανεμοβλογιά, ηπατίτιδα Α και Β.

Το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού για τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, ξεκίνησε στα τέλη του 2011 με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν χάσει το βασικότερο δικαίωμά τους, της πρόσβασης στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου της εθελοντικής αυτής οργάνωσης το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί το κοινό να απευθυνθεί στο Ανοικτό Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου 92 και Παναχαικού και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 π.μ. - 17:00μμ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6955665695, Κωνσταντίνα Κυριακοπούλου.

via



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...