Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών στη Ρόδο



Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στη Ρόδο.

Μετά από ανοιχτό διαγωνισμό που διεξήχθη, υπεγράφη το μισθωτήριο συμβόλαιο όπου θα λειτουργήσει ο ξενώνας, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, του επιστημονικού και άλλου προσωπικού που θα τον στελεχώσει.

Αξίζει να τονιστεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ότι ο ξενώνας της Ρόδου θα είναι ένας από τους 13 που θα λειτουργήσουν στις περιφέρειες της χώρας.
Αποτελείται από 20 στούντιο που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 40 γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους από τρεις έως έξη μήνες, παρέχοντάς τους επιπλέον σίτιση και επιστημονική παρακολούθηση από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Η επιλογή των γυναικών θα γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και στη Ρόδο θα φιλοξενούνται γυναίκες που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου ο Ξενώνας αυτός, μαζί με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών που θα λειτουργήσει στους Αγίους Αποστόλους, θα καλύψει σε σημαντικό βαθμό την ανάγκη που υπάρχει στις δομές Πρόνοιας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...