Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Προϊόντα σε τιμές κόστους από τα παντοπωλεία της Καλαμαριάς


«Κίνημα» αλληλεγγύης από τα παντοπωλεία της Καλαμαριάς

Το δικό τους πρωτότυπο κίνημα ξεκινούν στις 14 Ιανουαρίου τα παντοπωλεία της Καλαμαριάς, προσφέροντας ορισμένα από τα προϊόντα τους σε τιμές κόστους, μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά από το οργανωμένο εμπόριο.
Για τρεις ημέρες και συγκεκριμένα στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, οι πολίτες που θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία της Καλαμαριάς θα μπορούν να προμηθευτούν λάδι, φρούτα, λαχανικά, αλεύρι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, μέλι και βότανα σε τιμές αλληλεγγύης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου και του δήμου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στόχος της πρωτοβουλίας -που έχει τίτλο «Οι γιορτές τελείωσαν, η αγάπη περίσσεψε» και συνδιοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμαριάς «Ερμής» και τον τοπικό δήμο (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας)- είναι να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και παράλληλα να τονιστεί η αξία της τοπικής αγοράς.

«Ο επαγγελματίας της γειτονιάς είναι ένας τίμιος φορολογούμενος, που με μεράκι και αγάπη επιλέγει καθημερινά τα καλύτερα προϊόντα και τα προσφέρει στις καλύτερες τιμές, μέσα σε ένα στεγασμένο και υγειονομικά ελεγμένο χώρο. Ασκεί το επάγγελμα του σε σταθερή και γνωστή διεύθυνση και είναι αυτός που πληρώνει στο κράτος έκτακτες εισφορές, περαιώσεις, χαράτσια, ΦΠΑ και φόρους, για να γίνουν οι δρόμοι, τα σχολεία και τα νοσοκομεία της Ελλάδας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τα προϊόντα θα διατίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από ιδιοκτήτες παντοπωλείων της Καλαμαριάς, ενώ εξαιρετικά χρήσιμες είναι και οι παρακάτω πληροφορίες:

-Το ιδιωτικό πάρκινγκ του Δημαρχείου (μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς) θα διατίθεται ελεύθερα για 20 λεπτά στους καταναλωτές, προκειμένου αυτοί να διευκολύνονται στην αγορά και τη φόρτωση των προϊόντων τους.

-Για ορισμένα προϊόντα θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν παράδοσης κατ' οίκον κατόπιν συνεννόησης

-Θα υπάρχει επιπλέον κέρδος με την αγορά ορισμένων προϊόντων, με κουπόνια τα οποία θα διανέμονται από τα καταστήματα παντοπωλεία στην εκδήλωση, έκπτωσης αξίας 1 ευρώ για αγορές αξίας 10 ευρώ (δηλαδή με κάθε απόδειξη αγορών αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 10 eyr;v ο καταναλωτής θα πληρώνει στο κατάστημα 9 ευρώ).

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι 3 κιλά ελληνικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις θα πωλούνται προς 2 ευρώ, τέσσερις συσκευασίες ζυμαρικών (μακαρόνια, κοφτό, κριθαράκι) των 500 γραμμαρίων έκαστη προς 2 ευρώ, εννέα κιλά πατάτες Νευροκοπίου πρώτης ποιότητας προς 5 ευρώ, τρία κιλά μήλα Στάρκιν Ζαγοράς πρώτης ποιότητας προς 2,5 ευρώ, τρία κιλά βιολογικό πευκόμελο Χαλκιδικής προς 20 ευρώ και πέντε λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης νέας εσοδείας προς 15 ευρώ.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...