Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Καρδίτσα




Ένα πρωτοποριακό αυτοματοποιημένο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Καρδίτσας τέθηκε σε επίσημη λειτουργία, κατά τη διάρκεια λιτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον σταθμό της κεντρικής Πλατείας.

Το σύστημα ενσωματώνει τεχνολογίες τελευταία γενιάς και αποτελεί το πρώτο που τίθεται σε λειτουργία πανελλαδικά, όπως τόνισε  ο Δήμαρχος Καρδίτσας  Κων. Παπαλός.

 «Ο Δήμος Καρδίτσας διαχρονικά υιοθέτησε και εφαρμόζει πολιτικές προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου.  Πριν από περίπου 12 χρόνια, ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια δημιουργίας ποδηλατοδρόμων που  συνέχισαν οι επόμενες Δημοτικές Αρχές επεκτείνοντας συνεχώς τα δίκτυα ποδηλατοδρόμων. Αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του Δήμου, θέσαμε σε προτεραιότητα τα θέματα των υποδομών του ποδηλάτου και προχωρώντας με συστηματικό τρόπο προσθέσαμε νέο δίκτυο, γύρω στα 3 χιλιόμετρα και συντηρήσαμε το παλιό που είχε υποστεί φθορές.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξιοποιώντας πόρους του Πράσινου Ταμείο  ο δήμος προχώρησε στην λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, με έξι σταθμούς ποδηλάτων σε διάφορα σημεία της Καρδίτσας, απ” όπου  οι δημότες και οι επισκέπτες θα μπορούν -σε αυτή τη φάση ακόμα δωρεάν και αργότερα έναντι πολύ μικρού τιμήματος -να παραλαμβάνουν συνολικά 60 ποδήλατα για να τα χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις τους


Αυτή τη στιγμή η πόλη της Καρδίτσας δικαίως χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η “πόλη του ποδηλάτου”, καθώς διαθέτει πολύ μεγάλο δίκτυο. Οι χώροι όπου μπορεί να κυκλοφορήσουν ποδήλατα φτάνουν στα20 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν ακόμη10 χιλιόμετρα περιαστικού ποδηλατοδρόμου, ο οποίος ενώνεται με το αστικό δίκτυο. Κι΄ αυτά, τη στιγμή που η ακτίνα της πόλης είναι…2,5 χιλιόμετρα!

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...